front

Wingfoil

Wingfoiling är den snabbast växande vattensporten och vi erbjuder kurser för att även du ska kunna utöva denna sport. Vi håller till nere på stranden nedanför Strandbacka i en lagun, perfekt för dig som är nybörjare. Boka din wingfoil eller kitekurs  

sol & bad

Tofta strand är en av de absolut bästa badstränderna på Gotland, en 2 km lång sandstrand som sträcker sig från södra Tofta till Gnisvärds fiskeläge i norr. Gotlands populäraste sandstrand

Kitesurfing

Gnisvärd är en av de mest kända kitespotsen på Gotland. Ett naturligt rev gör att vattnet är platt på ena sidan och med vågor på andra sidan. Ett säkert kort när vinden ligger på .Strandbacka ären perfekt utgångspunkt att bo på då du har nära till alla kite-ställen runt ön. Lilowingfoil center

Naturvandring

När som helst, under vilken årstid som helst, bjuder Tofta strand på de mest fantastiska skådespel vid havet. Stranden är som gjord för promenader. Ovanför stranden hittar du Smågårde naturskog består av en nästan helt skogbevuxen del av det område med flygsanddyner som sträcker sig från Gnisvärds fiskeläge ned till Tofta södra. Norr över finns Gnisvärds fiskeläge som är ett av Gotlands mest kända fiskälägen.

Golf

Spela Golf på Visby Golfklubb!
Det är bara 10 kilometer till Gotlands första och en av Sveriges bästa golfbanor med 27 hål. En seaside golf bana precis vid havet.
Visby GK/Kronholmen
Övriga banor på Gotland
Slite GK    Gumbalde GK     När GK

windsurfing

Om du är vindsurfare är det bara att välja vad som lockar mest. Gnisvärd erbjuder fina vågor från sydliga till nordliga vindar, ett långt rev gör att du kan välja att köra på plattvatten eller vågor. Högsäsongen är på våren och hösten, då vindarna är som bäst samtidigt som temperaturen i vattnet är behaglig.

Fågelskådning

Gotland kan ge en besökande fågelskådare upplevelser av ren vildmark i skogar och på alvar. Här kan du skåda både kungsörn och trana, men också mängder av anda fåglar i de rikare markerna vid fågelsjöar, i ängen och på strandängar.

Mer info:Fågelskådning Gotland

Sportfiske

Det finns många fiskemöjligheter runt den gotländska kusten. Havsöringsfiske är det vanligaste. Man vadar ut på 'pallarna' och fiskar därifrån. Inget fiske för barn och icke simkunniga eftersom pallkanten är farlig. För en van fritidsfiskare är det ro och spänning. Att i kvällningen lägga flundrenät är populärt och det finns inget bättre än att i ett blankt gryningshav dra upp fångsten av sprattlande plattfiskar. 
Mer info: Fiskeland Gotland

Strandbacka Stugby • Gnisvärdsvägen 47 • 622 65 Gotlands Tofta 
Telefon 0735000547 • info@strandbacka.se • www.strandbacka.se